Sporttiklubi on lapsille ja nuorille

Lasten ja nuorten toimintaa toteutetaan Sporttiklubin alla. Sporttiklubi on tiedotuskanava alle 20-vuotiaille lapsille ja nuorille, joilla on jokin liikunta-, näkö- tai kehitysvamma tai jotka ovat saaneet elinsiirron. 

Sporttiklubin jäsenet saavat tietoa liikuntatarjonnasta, lajikokeiluista, tapahtumista ja kisoista. Sporttiklubin uutiskirje lähetetään sähköpostitse 4 kertaa vuodessa. Tutustu uutiskirjeeseen ja tilaa se täältä.

Kaikki ovat tervetulleita Sporttiklubin jäseniksi. Liittyminen Sporttiklubiin on maksutonta ja onnistuu täältä.

Lajikokeiluja

Sporttiklubi tarjoaa tietoa mahdollisuuksista päästä kokeilemaan eri liikuntamuotoja, apuvälineitä ja lajeja kerhoissa, tapahtumissa ja leireillä. Kokeilun kautta voi innostua vaikkapa maalipallon, sokkopingiksen, boccian tai sähköpyörätuolisalibandyn harrastajaksi. Vammaisurheilussa on näiden neljän erityislajin lisäksi tarjolla nelisenkymmentä lajia. Paralympiakomitean, sen paikallisyhdistysten ja vammaisurheiluryhmien lisäksi harrastusmahdollisuuksia löytyy lajiliittojen, urheiluseurojen ja muiden yleisen liikunnan toimijoiden kautta. Tutustu koko vammaisurheilun lajitarjontaan täältä.

Kisoja

Junior Games -kisat on vammaisurheilun hauskin kisatapahtuma. Junior Games -kisoissa voi testata omia rajojaan toisten vammaisnuorten kanssa. Junior Games -kisat järjestetään kahdesti vuodessa: keväällä ja syksyllä. Lue lisää Junior Games-kisoista. 

Nuori toimija

Nuori toimija -ohjelman kautta voi tulla mukaan kokeilemaan ohjaajana toimimista. Liikunnan ohjaamisesta voi tulla myös ammatti. Nuto toimii monenlaisissa rooleissa: apuohjaajana, tapahtumien järjestäjänä tai vammaisurheilun edustajana nuoriso-ohjelmissa. Seuraava koulutus järjestetään vuonna 2020. Lue lisää Nuori Toimija-ohjelmasta

Valtti

Valtti-ohjelmassa vammainen lapsi tai nuori voi hakea tuekseen Valttia. Valtti on opiskelija tai vapaaehtoinen, joka järjestää liikuntakokeiluja. Tavoitteena on löytää harrastus. Valtti-haku on keväisin ja kokeilut pääasiassa syksyllä. Lue lisää Valtti-ohjelmasta.