Paranuoret – liikuntaa ja urheilua lapsille ja nuorille

Paranuoret-logokuva

Paranuoret on Suomen Paralympiakomitean lasten ja nuorten liikunnan ja urheilun ohjelma. Paranuorten uutiskirjeen tilaajaksi voi liittyä kuka vain. Uutiskirjeestä saat tietoa liikuntatarjonnasta, lajikokeiluista, tapahtumista ja kisoista. Paranuorten uutiskirje on maksuton ja se lähetetään sähköpostitse 4 kertaa vuodessa. Tilaa Paranuorten uutiskirje täältä.

Lajikokeiluja

Paranuorten uutiskirjeen tilaajana ja seuraamalla Paralympiakomitean kanavia saat tietoa mahdollisuuksista päästä kokeilemaan eri liikuntamuotoja, apuvälineitä ja lajeja kerhoissa, urheiluseuroissa, tapahtumissa ja leireillä. Yhä useampi urheiluseura joko tarjoaa toimintaa vammaisille ja tukea tarvitseville harrastajille tai on valmis ottamaan heitä mukaan yleiseen toimintaansa. Harrastuspaikkoja läheltä omaa kotiasi voit etsiä Löydä oma seura -palvelusta. Siirry Löydä oma seura -palveluun tästä. Erilaisia matalan kynnyksen leirejä ja kokeilutapahtumia löytyy myös Paralympiakomitean tapahtumakalenterista. Siirry tapahtumakalenteriin tästä.

Valtti

Valtti-ohjelmassa vammainen tai tukea tarvitseva lapsi tai nuori perheineen voi hakea tuekseen Valttia. Valtit ovat pääasiassa liikunta- ja kuntoutusalan opiskelijoita, jotka suunnittelevat ohjattavansa mieltymysten mukaan liikuntakokeilujakson. Tavoitteena on löytää harrastus. Valtti-haku on keväisin ja kokeilut pääasiassa syksyllä. Lue lisää Valtti-ohjelmasta.

Kisoja

Para Junior Games -kisat on vammaisurheilun hauskin kisatapahtuma. Junior Games -kisoissa voi testata omia rajojaan vertaistensa kanssa. Para Junior Games -kisat järjestetään joka marraskuu Jyväskylässä. Lue lisää Para Junior Games -kisoista. 

Nuori toimija

Nuori toimija -ohjelman kautta voi tulla mukaan kokeilemaan ohjaajana toimimista. Liikunnan ohjaamisesta voi tulla myös ammatti. Nuori toimija eli Nuto voi toimia monenlaisissa rooleissa: apuohjaajana, tapahtumien järjestäjänä tai vammaisurheilun edustajana nuoriso-ohjelmissa. Lue lisää Nuori toimija -ohjelmasta.