Maailmankisat

Kehitysvammaisten urheilun suurin tapahtuma on Special Olympics -maailmankisat. Kesämaailmankisoihin on osallistunut viime vuosina noin 7000 urheilijaa ja talvimaailmankisoihin noin 2000 urheilijaa. Kesä- ja maailmankisat järjestetään samalla neljän vuoden rytmillä kuin olympialaiset ja paralympialaiset, mutta parittomina vuosina.

Maailmankisoihin ei ole tulosrajoja, vaan kukin maa saa kansainväliseltä Special Olympics -järjestöltä maapaikkoja sen mukaan, miten aktiivisesti mitäkin lajia maassa harrastetaan. Ne maailmankisalajit, joissa Suomessa on tällä hetkellä Special Olympics -valmennustoimintaa löytyvät täältä. Special Olympics Finlandin määrittelemät valintakriteerit Special Olympics -kisoihin valituksi tulemiselle ovat ladattavissa sivun alalaidasta. Lue lisää Special olympics-lajitoiminnasta.

Seuraavat talvimaailmankisat piti järjestää vuonna 2021 Ruotsin Åressa ja Östersundissa, mutta Ruotsi ilmoitti vetäytyvänsä kisaisännyydestä vuoden 2019 lopulla taloudellisiin vaikeuksiin vedoten. Kisat siirtyivät lopulta vuodelle 2022 ja järjestetään Venäjän Kazanissa. Seuraavat kesämaailmankisat järjestetään Saksan Berliinissä 2023.

Lisätiedot maailmankisoista: joukkueenjohtaja Timo Pelkonen, puh. 050 596 5015, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Special Olympics -kisojen valintakriteerit