Maailmankisat

Kehitysvammaisten urheilun suurin tapahtuma on Special Olympics -maailmankisat. Kesämaailmankisoihin on osallistunut viime vuosina noin 7000 urheilijaa ja talvimaailmankisoihin noin 2000 urheilijaa. Kesä- ja maailmankisat järjestetään samalla neljän vuoden rytmillä kuin olympialaiset ja paralympialaiset, mutta parittomina vuosina.

Maailmankisoihin ei ole tulosrajoja, vaan kukin maa saa kansainväliseltä Special Olympics -järjestöltä maapaikkoja sen mukaan, miten aktiivisesti mitäkin lajia maassa harrastetaan. Ne maailmankisalajit, joissa Suomessa on tällä hetkellä Special Olympics -valmennustoimintaa löytyvät täältä. Special Olympics Finlandin määrittelemät valintakriteerit Special Olympics -kisoihin valituksi tulemiselle ovat ladattavissa sivun alalaidasta.

Seuraavat kesämaailmankisat järjestetään Saksan Berliinissä kesäkuussa 2023.

Lisätiedot maailmankisoista: joukkueenjohtaja Timo Pelkonen, puh. 050 596 5015, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Huom! VIRTUS-urheilijoilla (VIRTUS = entinen INAS) on kehitysvammaluokituksensa kautta oikeus osallistua Special Olympics -urheiluun sekä kansallisesti että kansainvälisesti, mutta Suomessa VIRTUS-urheilijoita ei pääsääntöisesti valita VIRTUS-luokitellussa lajissaan Special Olympics -maailmankisoihin. Tämä tieto kerrotaan urheilijan lähtiessä VIRTUS-luokitusprosessiin urheilijalle, urheilijan huoltajalle/tukihenkilölle ja henkilökohtaiselle valmentajalle.

Special Olympics -kisojen valintakriteerit