Helsinki Ski Weeks: Paralympiapäivä

Helsinki Ski Weeks Paralympiapäivän mainoskuva: Inkki Inola hiihtämässä opashiihtäjänsä kanssa tummaksi sävytetyssä taustakuvassa, jonka päällä tekstit: Hiihdä Olympiastadionilla - Paralympiapäivä 17.2.

Tervetuloa talven sävähdyttävimpään liikuntaelämykseen Olympiastadionille!

Hiihdon huumaa ja talviurheilua koko perheelle on luvassa kaikille liikkujille avoimessa Paralympiapäivässä 17. helmikuuta klo 9.00–19.00 Olympiastadionilla. 

Paralympiapäivä on osana Helsinki Ski Weeks -kokonaisuutta järjestettävä koko perheen tapahtumapäivä, johon osallistuminen on kaikille avointa ja maksutonta. Tule hiihtämään stadionin ladulle, kokeilemaan kelkkahiihtoa, seikkailemaan Lasten lumipäivillä ja tunnelmoimaan tapahtumatorilla!

Ohjelmassa on myös lähempää opastusta etenkin liikunta- ja näkövammaisille liikkujille sovellettuun hiihtoon (kaikki voivat kokeilla!), lumikenkäilyä sekä tutustumista liikunnassa tukea tarvitsevien lasten perheiden kesken rennon lumipuuhastelun parissa alkuillan Yhteiset polut -tapahtumaryhmissä.

Mitä tapahtuu missäkin

Paralympiakomitean pisteellä tapahtumatorilla pääsee muun muassa tutustumaan paralympialajeihin sekä lähettämään tsemppiterveiset ja kysymyksiä Pekingin talviparalympialaisiin valmistautuvalle Suomen joukkueelle. Pisteeltä voit noutaa rannekkeen, jolla pääset hiihtämään. Piste on auki 9–19.

Olympiastadionille tehdyille laduille pääsee hiihtämään päivän mittaan Paralympiakomitean pisteeltä saatavalla rannekkella, ja Paralympiapäivässä voi kokeilla myös kelkkahiihtoa! Hiihtokelkkoja on saatavilla rajattu määrä kerrallaan, joten välttyäksesi odottelemasta pitkään vuoroa, ilmoittaudu etukäteen mukaan kelkkahiihtokokeiluun alempana.

Lasten Lumipäivien lumimaailmasta löytyy jännää lumitekemistä koululaisille ja perheille yhdessä temppuillen, pelaillen ja leikkien. Aiemmin päivällä koululaisryhmille varatun Lasten Lumipäivien iltatapahtuma on kaikille avoin klo 15–19 eikä vaadi erillistä ilmoittautumista. Lumipäivillä on tavattavissa iltapäivän aikana myös Paralympiakomitean lasten ja nuorten liikunnan suunnittelija!

Yhteiset Polut -ryhmissä pääsee kokeilemaan lumikenkäilyä, kelkkahiihtoa tai näkövammaisille liikkujille sovellettua hiihtoa Suomen Ladun ja Paralympiakomitean asiantuntijoiden opastuksella sekä tekemään lumiukkoja tai -veistoksia verkostoituen samalla muiden liikunnassa tukea tarvitsevien lasten ja nuorten perheisiin. Voit ilmoittautua jompaan kumpaan alkuillan Yhteiset polut -tapahtumaryhmistä alempana.

Tarkempaa opastusta eri tapahtumapisteille saat Paralympiakomitean teltalta Olympiastadionin eteläpäädyn tapahtumatorilla saavuttuasi alueelle. Paralympiapäivän ohjelmaan saattaa vielä tulla myös lisäyksiä, joten kannattaa ottaa tämä tapahtumasivu seurantaan!

Päivän aikataulu


9:00 Paralympiakomitean piste aukeaa tapahtumatorilla (eteläpäädyn pysäköintialue)

9:30 Kelkkahiihtokokeilut alkavat Olympiastadionilla
(HUOM! Kelkkahiihtokokeiluihin etukäteisilmoittautuminen)

12:00 Ravintolateltta aukeaa

15:00 Yleisölle avointa ohjelmaa perheille Lasten Lumipäivillä (pohjoispääty).
Tavattavissa myös Paralympiakomitean lasten ja nuorten liikunnan suunnittelija!

15:30 Yhteiset polut -ryhmä 1: opastettuja talvilajikokeiluja ja verkostoitumista perheille

17:15 Yhteiset polut -ryhmä 2: opastettuja talvilajikokeiluja ja verkostoitumista perheille
(HUOM! Yhteiset polut -ryhmiin etukäteisilmoittautuminen)

19:00 Paralympiapäivä ja varatut kelkkahiihtokokeilut päättyvät, Paralympiakomitean piste sulkeutuu tapahtumatorilla

19:00 Olympiastadionin hiihtoladut sulkeutuvat

21:00 Helsinki Ski Weeks -tapahtumatori sulkeutuu


Ilmoittaudu mukaan kelkkahiihtokokeiluun (viimeistään 15.2.) tai Yhteiset polut -tapahtumaryhmään 

Ilmoittaudu tästä tunnin kestävään kelkkahiihtokokeiluun välillä 9.30–19
Vapaata kelkkahiihtoa Paralympiakomitean alkuopastuksella

HUOM! Ilmoittautuminen kelkkahiihtokokeiluun päättyy 15.2. klo 24.

Ilmoittaudu tästä Yhteiset polut -ryhmään 1 klo 15.30–17.30
Opastettuja lumikenkäily- ja hiihtokokeiluja, lumiveistosten tekoa ja tutustumista perheisiin

Ilmoittaudu tästä Yhteiset polut -ryhmään 2 klo 17.30–19.00
Opastettuja lumikenkäily- ja hiihtokokeiluja, lumiveistosten tekoa ja tutustumista perheisiin

Muuhun osuuteen Paralympiapäivästä ei tarvitse erikseen ilmoittautua.

 

Tavataan Stadikalla!

Lue lisää Yhteiset polut -tapahtumaosuudesta ja Suomen Ladun ja Paralympiakomitean hankkeesta täältä (lisätietoa myös alempana liitteessä)

Lue lisää Helsinki Ski Weeks -tapahtumaviikoista täältä 

 

Sanakartta Paralympiapäivä   Kuvassa keskellä ovaalin muotoinen Olympiastadion. Ovaalinen stadion on kuvattuna pohjois-etelä suunnassa stadionin ollessa pystyssä. Paavo Nurmen tie kulkee pystysuunnassa kartan vasemmassa alalaidassa. Tapahtumatori on eteläpuolella stadionia. Yhteiset polut kohtaamispaikka, esteetön sisäänkäynti ja kulku kelkkahiihtoon löytyvät stadionin lounaiskulmasta. Stadionin pohjoispuolelta löytyy lasten lumipäivät, jossa ovat Yhteiset polut -hankkeen lumikenkäily. Kulkureitti stadionin pohjoispuolelle tapahtuu sen länsipuolelta. Invaparkit löytyvät esteettömän sisäänkäynnin vierestä, sekä pohjoiseen päätyyn kulkevan tien varrelta.