Vastuullisuus

Suomen Paralympiakomitea on yksi Suomen vaikuttavimmista liikuntajärjestöistä. Toimintaamme ohjaavat viisi arvoa: vastuullisuus, yhdenvertaisuus, esteettömyys, menestys ja osallisuus. Visiomme on "avoin ja yhdenvertainen, urheileva ja liikkuva Suomi". Suomen Paralympiakomitean yhteistyökumppanina voit täydentää yritysvastuun toteuttamista monin tavoin, kuten esimerkiksi kaikille avoimen lasten liikunnan edistämisen tai liikunnan apuvälineiden saatavuuden edistämisen osalta. Paralympiakomitean toiminta perustuu vastuullisuuteen ja vastuullista toimintaamme ohjaa Suomen Paralympiakomitean vastuullisuusohjelma.

Lue lisää: Paralympiakomitean vastuullisuusohjelma: Paraurheilu avaa ovia yhteiskuntaan

Olemme mukana tekemässä suomalaisesta yhteiskunnasta yhdenvertaisempaa, reilumpaa ja liikunnallisempaa. Monipuolisten harrastusmahdollisuuksien lisäksi tavoitteenamme on varmistaa, että vammaisilla henkilöillä on mahdollisuudet tavoitella menestystä huippu-urheilussa. Haluamme olla yhteiskunnallisesti vaikuttavin urheiluliike Suomessa. Ymmärrämme mahdollisuutemme vaikuttaa moniin yhteiskunnan osa-alueisiin ja olla muutoksen tekijänä myös muualla kuin urheilussa. Meille vastuullisuus on tekoja.

 
Suomen Paralympiakomitea haluaa olla rakentamassa entistä vastuullisempaa Suomea, niin pelikentillä kuin niiden ulkopuolella. Paralympiakomitea edistää vastuullista toimintaa lukuisissa verkostoissa. Vuodesta 2021 alkaen näitä tekoja arvioivat esimerkiksi Planet Companyn riippumattomat vastuullisuusasiantuntijat, ja nämä teot on julkisesti esitelty Planet Companyn sivulla.
 
Syyskuussa 2021 Paralympiakomitea allekirjoitti ensimmäisten joukossa Arvoliiton Arvo-lupauksen, joka korostaa että arvot, eettisyys ja yhteiskunnallisen hyvän tekeminen ovat toiminnan ydin. Viiden kohdan ARVO-lupaus sisältää vastuun ihmisestä ja ympäröivästä yhteiskunnasta, vastuullisesta taloudesta, ympäristöstä, avoimuudesta ja hyvästä hallinnosta sekä vaikuttavuuden syntymisestä yhteistyöllä.
 
Ota yhteyttä niin keskustellaan näistä lisää. Tervetuloa mukaan tekemään muutosta!
 

Lisätiedot yhteistyökumppanuuksista